Keltainen PörssiNurkan Pelisivut
Etusivu | Arvostelut | Pelit | Vinkit | Linkit | Vieraskirja | Mediakortti

Ski Jump International 3.0

Kolmanneksi viikon peliksi valitsin Skijump International 3.0:n, joka edellisestä kahdesta viikon pelistä poiketen on shareware-peli. SJ3 on kuten jo nimestä voi päätellä mäkihyppypeli ja kaiken lisäksi vielä todella hyvä sellainen.


SJ3:ssa on viisi + yksi erilaista pelimoodia. Harjoittelu jossa pääsee hyppäämään vapaavalintaisesta mäestä hyppyjä, Mailman Cup joka sisältää täydet 20 mäkeä sekä mäkiviikon, joka on myös omana pelimoodinaan. Oma Cup -moodiin saa valita kolme mäkeä, joista sitten hypätään. Ehkä mielenkiintoisin moodi on Kukkulankuningas, jonka voittaja on todellinen kukkulan kuningas. Tämän moodin ideana on hypätä yhtä mäkeä niin monta kierosta, kuin kilpailioita on. Jokaisella kierroksella putoaa yksi hyppääjä pois, ja finaalissa paremmat pisteet saanut on kukkulan kuningas. Rekisteröidyssä versiossa on mukana myös joukkuekilpailu.

Skijump International 3.0:n parhaita puolia on sen realistisuus. Kilpailuissa on 75 hyppääjää, jotka hyppäävät karsintakierroksen, josta 35 parasta sekä maailmancupin 15 kärki pääsevät itse kilpaan, ja toiselle kierrokselle eli pisteille pääsee näistä 30 parasta hyppääjää. Liian pitkän hypyn saattaa kaatua ihan vain huonon mäihän tai telemark alastulon takia. Kaatunut hyppääjä saattaa loukkaantua jopa neljän seuraavan kilpailun ajaksi. Hyppyjen pituuteen vaikuttaa tuulen lisäksi myös sade, sillä SJ3:n lisäyksenä on mahdollisuus eri asteisiin lumisateisiin, joidenka läpi mäkikotkat joutuvat liitämään.

Pisteitä

Mäkihyppypeli
Freeware
Grafiikka: 90
Pelattavuus: 98
Omaperäisyys: 89
Laajuus: 95
Rekisteröinti maksu: 50 mk
Skijump International 3.0 (1280 KB)

95

Arvostelija Jouni Nurmilo "Nurkka"