Keltainen PörssiNurkan Pelisivut
Etusivu | Arvostelut | Pelit | Vinkit | Linkit | Vieraskirja | Mediakortti

Mobility

Kautta aikain ensimmäiseksi Viikon Peliksi on valittu Mobility niminen freeware kaupunginrakentelupeli. Peli on idealtaan kopioi SimCitystä, mutta on laajempi ja parempi kokonaisuus ainakin alkuperäiseen ja 2000:een verrattaessa.

Mobility pelin tarkoituksena on siis rakentaa suuri ja mahtava, mutta kaunis ja taloudellisesti kannattava kaupunki, jossa on asukkaiden mukava asua. Mobilityä pelatessa ei tarvitse huolehtia SimCitystä tutuksi tulleista sähkön ja veden saannista. Riittää, että asutusalueen viereen rakentaa tien, ja asukkaat muuttavat innoissaan paikanpäälle.
Kaupungista huollehdittaessa tulee pitää huoli julkisesta liikenteestä, yksityisautoilioista ja parkkipaikosta, sekä että on riittävästi asutusaluetta, kauppoja sekä tehtaita ja muita tarpeellisia rakennuksia joihinka lukeutuvat koulu, supermarketti, puisto yms.
Mobility on kaupnginrakennuspeli

Viikon Peliksi ja vielä ensimmäiseksi sellaiseksi oli Mobility todella yllättävä valinta. Ensinnäkään tästä pelistä ei ole kuullut kuin alan kovimmat friikit. Toiseksi peli on varsin iso ladattava; lähemmäs kolmekymmentä megaa. Ja kolmanneksi Viikon Peliä ei ole koskaan ennen julkaistu.
Mobility oli kuitenkin niin korkea tasoinen freeware peli, että en ole ennen törmännyt samanlaiseen. Peliä voitaisiin myydä kaupoissa täysihintaisena pelinä, eikä se luultavasti jäisi mitenkään arvostelioiden hakattavaksi. Tässä pelissä on kuitenkin tekijöiden asenne ollut kohdallaan: "Emme me rahasta tee pelejä, vaan silkasta pelaamisen ja pelien tekemisen ilosta" voisi kuvitella sivujen tekijöiden sanovan. Vaikka peli on vielä hieman buginen, etenkin musiikki kappaleen alusta alkaessa, on peli kuitenkin loppuun asti hieottu, ja varma hankinta kaikille simulaatio pelien ystäville erityisesti suositellaan kaupungin rakennus- ja kuljetuspelien ystäville.

Pisteitä


Kaupungin rakentelu, kuljetuspeli
Freeware
Grafiikka: 90
Äänet: 75
Pelattavuus: 85
Omaperäisyys: 89
Laajuus: 97
imuroi Mobility (38.4 MB)

92

Arvostelija Jouni Nurmilo "Nurkka"